Don't miss Garnacha Day Consumer Stockholm

Wines from Spain: Det närmar sig GARNACHA DAY - måndag 16e september öppnar vi upp med en dag full av fokus på Garnacha.

Operaterrassen Stockholm
Måndag 16 september 17.30-19.30
Köp biljett här (175 kr)

Visste du att Garnacha har sitt ursprung i Spanien? Och att det odlas i landet sedan 1500-talet när den kallades för Aragonés? Idag odlas det ungefär 70.000 hektar av denna druvsort runt om i landet och det finns fortfarande förkomna, gömda eller bortglömda plantor i vissa områden som förvaras som riktiga juveler och som ger viner som prisas världen runt. Garnachaodling i Spanien är ett av de bästa exemplen på den starka insatsen av den spanska vinindustrin för hållbarheten i vingården samt producenternas tro för att kombinera tradition, innovation och miljohänsyn. Men, är Garnacha enbart en blå druvsort? Garnacha Tinta, Tintorera, Peluda, Gris? Och Garnacha Blanca, finns det?

Tillsammans med 8 svenska importörer, Consejos Reguladores från olika spanska områden och regionala organ kommer du att kunna lära dig mycket mer samt prova ett brett utbud av garnachaviner. Genom viner från bl.a. Campo de Borja, Cariñena, Calatayud, Somontano, Navarra, Madrid, Cebreros, Terra Alta, Priorat eller Montsant bjuder vi på en spännande resa genom vinlandet Spanien.

Just det! Jamón Serrano från Consorcio Jamón Serrano Español kommer också serveras under dagen!

¡Bienvenido a bordo!

Köp biljett här (175 kr)

Published 10-September-2019
Sponsored / Sweden

Share

Did you know?
You can search for tens of thousands of wines and see where they are listed in restaurants and wine bars.
Search for wine lists on Star Wine List
Star Wine List Newsletter
Sign up to get the latest news, guides and offers from Star Wine List, it's free!

We use cookies on Star Wine List. Please see our cookies policy