Don't miss Garnacha Day Trade Stockholm

Wines from Spain: Det närmar sig GARNACHA DAY - måndag 16e september öppnar vi upp för både bransch och konsument med en dag full av fokus på Garnacha. På plats har vi även Fernando Mora MW för att hålla en Masterclass ni inte vill missa.

16 September
Operaterrassen, Stockholm
BRANSCH kl 11.30 - 17.00
Anmälan till estocolmo@comercio.mineco.es

Master class med Fernando Mora MW
Första passet 11.30-13.00
Andra passet 14.30-16.00

Anmälan Masterclass. Begränsat antal platser: acabello@comercio.mineco.es

I år har vi nöjet att ha Fernando Mora MW med oss under dagen. Han är inte bara en av de senaste spanjorer som blivit Master of Wine, han är även enolog, bodegaägare och en av de största förespråkarna av Garnacha och hållbar produktion i världen. Mycket har hänt, vinmässigt, sedan första årgången han gjorde för drygt tio år sedan. Men vissa saker från den tiden har han fortfarande kvar. Kärlek till vin, respekt för terroir, engagemang i Garnacha...

Mora är en lysande representant för den omfattande insatsen som den spanska vinindustrin gör för hållbarheten och för kombinationen av innovation, tradition och begränsad miljöpåverkan. Han kommer att ge en inblick i trenderna som är på gång i den spanska vinscenen samt fördjupa oss i alla sorters Garnacha och deras olika sidor och uttryck. Genom åtta viner från Terra Alta, Rioja, Priorat, Vinos de Madrid, Navarra, Campo de Borja, Calatayud och Cariñena, och med Garnacha som röd tråd, kommer han att leda oss genom en fascinerande resa runt om i Spanien.

OM GARNACHA DAY:

Visste du att Garnacha har sitt ursprung i Spanien? Och att det odlas i landet sedan 1500-talet när den kallades för Aragonés? Idag odlas det ungefär 70.000 hektar av denna druvsort runt om i landet och det finns fortfarande förkomna, gömda eller bortglömda plantor i vissa områden som förvaras som riktiga juveler och som ger viner som prisas världen runt. Garnachaodling i Spanien är ett av de bästa exemplen på den starka insatsen av den spanska vinindustrin för hållbarheten i vingården samt producenternas tro för att kombinera tradition, innovation och miljohänsyn. Men, är Garnacha enbart en blå druvsort? Garnacha Tinta, Tintorera, Peluda, Gris? Och Garnacha Blanca, finns det?

Tillsammans med 8 svenska importörer, Consejos Reguladores från olika spanska områden och regionala organ kommer du att kunna lära dig mycket mer samt prova ett brett utbud av garnachaviner. Genom viner från bl.a. Campo de Borja, Cariñena, Calatayud, Somontano, Navarra, Madrid, Cebreros, Terra Alta, Priorat eller Montsant bjuder vi på en spännande resa genom vinlandet Spanien.

Just det! Jamón Serrano från Consorcio Jamón Serrano Español kommer också serveras under dagen!

¡Bienvenido a bordo!

Published 10-September-2019
Sponsored / Sweden

Share

Did you know?
You can search for tens of thousands of wines and see where they are listed in restaurants and wine bars.
Search for wine lists on Star Wine List
Star Wine List Newsletter
Sign up to get the latest news, guides and offers from Star Wine List, it's free!

We use cookies on Star Wine List. Please see our cookies policy